29 Ağustos 2016 Pazartesi

İŞ KAZALARINDA İLK YARDIM

İŞ KAZALARINDA İLK YARDIM



Hasta ya da yaralı kişiye, hastalanması veya yaralanmasından hemen sonra doktor gelinceye kadar hayatını kurtarmak için yerinde ve zamanında yapılan yardıma İLKYARDIM denir.
İlkyardım uygulamalarında kesinlikle ilaç kullanılmaz. Kaza veya ani hastalıklarda, hasta veya yaralının doktora veya hastaneye sağ olarak götürülebilmesi, bilinçli bir ilkyardımın anında yapılmış olmasına bağlıdır.

İlkyardımın Hedefi ve Sahası:



1-Teşhis: Ani hastalığın veya yaralanmanın nasıl meydana geldiğini anlamaktan ibarettir. Şuur açıksa olayın nasıl meydana geldiğini veya ne olduğunu bizzat kazazededen öğrenebiliriz. Daha önce bir hastalığı olup olmadığı sorulur. Şuur yerinde değilse çevrenin durumu yardımcı olabilir.
2-Tedavi: Eğer kazayı doğuran sebep hala devam ediyorsa hemen yok edilmeye çalışılır. Kazazedenin ölü mü hayatta mı olduğuna dair en ufak bir şüphe varsa tedaviye tıbbi bakım sağlanıncaya kadar devam edilir.
 3-Taşıma: Kazazedenin en çabuk şekilde doktor bakımına verilmesi hayatının kurtarılması bakımından çok önemlidir. Bu taşıma işinin o anki mevcut şartların gerektirdiği en uygun şekilde yapılması gerekir.


İlkyardımın altın anahtarları
1-İlk olarak yapılması gereken iş süratle, sükûnetle, gürültüsüz ve telaşsız olmaktır.
2-Eğer solunum durmuşsa, suni teneffüs yapılmalıdır. Her saniye değerlidir.
3-Kanama varsa durdurulmalıdır.
4-Şok söz konusu ise kazazede mümkün olduğu kadar az hareket ettirilmeli ve bunu itina ile tedaviye çalışılmadır.
5-Kazazede ile etrafındakileri sakinleştirilmeli ve heyecanlarını yatıştırılmalıdır.
6-Temiz hava esas olduğundan kalabalığa engel olunmalıdır.
7-Hasta gereğinden fazla soyulmamalıdır.
8-Kazazedeyi mümkün olan hızla doktora veya hastaneye ulaştırılmalıdır.
9-Çok şey elde etmeye çalışılmamalı, hayatı kurtarmak için gerekli olan şeylerin asgarisi yapılmalı, olayın kötüleşmesi önlenmeye çalışılmalıdır.
 Kazalarda ölümlerin yüzde ellisi ilk on dakikada meydana gelmektedir. Eğer anında edebilirsek ölümlü sonuçlanan kazalarda ölümlerin yüzde kırk yedisini önleyebiliriz.


İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.


Yangın Battaniyesi

Yangın Battaniyesi



Yangın çıkma riski bulunan tüm ortamlarda yangın battaniyesinin bulunması gerekir.
Yangın Battaniyesi Kullanımı:

Yangın ( Başlangıç anında ) söndürmede; yangıgının hava ile bağlantısının kesilerek söndürülmesinde

Yangından Kaçış Anında

Yangın Anında Önemli Malzemelerin Kurtarılmasında


Özellikler:

Yangın Battaniyesinin kenarlarında bulunan tutma cepleri sayesinde, yangından kaçış anında veya yangınların söndürülmesinde kolaylık sağlar.
Duvara asılabilir çantası sayesinde acil yangın durumlarında yangın battaniyesine çok hızlı ulaşılabilir.

İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.

Kompozit Burunlu İş Ayakkabıları

Kompozit Burunlu İş Ayakkabıları

Demir Kundura ayakkabılarında, her daim önemli olan ve gerekli güvenlik seviyelerini sağlayabilmek açısından da isteğe bağlı olarak, su geçirmez deri, süet deri, tekstil, çelik burun ve çelik arataban, kompozit - fiber burun, delinmeye karşı özel tekstil ve kevlar arataban kullanılmaktadır. Belirtilen bu detaylar çalışmanız sırasında hem ayaklarınızın konforu hem de güvenliğiniz açısından son derece önem arz etmektedir. 

Ayakkabılarda kullanılan ve standardına uygun olarak üretilen deri detayı önemlidir Çünkü, aşınma ve yırtılma gibi problemlerin olmaması gerekmektedir. Tüm bunlara karşı dayanıklı bir deri kullanılmalıdır. Antistatik yapılı tabanlar ve şok emici tabanlar Demir Kundura için üretim detaylarında oldukça önemlidir. 

Neden mi?

 İş ortamında yanıcı ve parlayıcı maddeler ile buharları bulunan bir ortamda elektrostatik yüklenmenin tahliye yolu ile azaltılması istenildiğinde kullanılmalıdır. Şok emici tabanlar ise, kullanıcının konforunu sağlar. Dış taban dahilinde yer alan ara taban, esneklik dışında topuk şoklarına ve titreşimlerine karşı müthiş bir eğilim sağlamaktadır. İç astar detayı dikkate değerdir. Pamuğa oranla nemi hızla emmesi çok önemli bir detaydır. Yapısındaki kumaş, üstün hava geçigenliği dolayısıyla nefes alarak su emilimini hızlaştırır. Bu sayede çok çabuk kuruluk sağlar. İç tabanında (Mostra) bulunan derin gözenekli yapı sayesinde hava geçirme hususunda maksimum kolaylık sağlar. Teri ve su buharını emici bir yapıdadır. Antibakteriyel bir tasarımla karşımıza çıkan model, bakteriye ve kokuya karşı dirençlidir.


İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.






10 Ağustos 2016 Çarşamba

İŞ HAKLARI VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

İŞ  HAKLARI VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Yasalarımızda işçinin çalışması gereken süreler nelerdir?



Ne kadar süre fazla çalışabilir? (4857/63)’e göre genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok 45 saat olarak belirlenmiştir. Aksi kararlaştırılmamışsa 45 saat işyeri haftalık çalışma günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Ancak tarafların anlaşması ile bu süre günde 11 saati aşmamak üzere farklı şekillerde dağıtılabilir. (4857/41)’e göre; haftalık 45 saatin üzerindeki çalışma fazla çalışma sayılır. Ancak yasada tanımlanan denkleştirme süresi uygulamasıyla 2 aylık sürede ortalama haftalık çalışma süresi 45 saati aşmamak koşuluyla, bazı haftalarda bu süre aşılsa da fazla çalışma sayılmayabilmektedir


Gece Çalışması Nedir ve Şartları Nelerdir?

  (4857/49)’a göre çalışma hayatında gece, en geç saat 20.00’da başlayarak en erken sabah 06.00’a kadar süren ve her durumda en fazla 11 saat süren çalışma dönemidir. – 40 – Gece çalışmaları 7,5 saati geçemez. Bu çalışmalara katılacak işçilerin sağlığının gece çalışmasına uygun olduğu sağlık raporunda belirtilir. Bu tarz çalışmalar sonucu sağlık raporuyla sağlık bozulması tespiti sonucu mümkünse işçiye gündüz postasında uygun iş verir. Postası değiştirilecek işçi kesintisiz en az on bir saat dinlendirilmeden diğer postada çalıştırılamaz.


Gece Çalışması Nedir ve Şartları Nelerdir? ile ilgili görsel sonucu



Ülkemizde En Az Çalıştırılma Yaşı Nedir?

Ülkemizde En Az Çalıştırılma Yaşı Nedir? ile ilgili görsel sonucu15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılmaları yasaktır Ancak yasadaki düzenlemeye göre 14 yaşını doldurmuş ve ilköğretimi tamamlamış olan çocuklar bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenlerin okullarına devamına engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilirler.






 Hangi İşlerde Çocuk Çalıştırılması Yasaktır? 

Hangi İşlerde Çocuk Çalıştırılması Yasaktır? ile ilgili görsel sonucu
Maden ocakları, kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya sualtında çalışılacak işlerde 18 yaşını doldurmamış erkeklerin çalıştırılması yasaktır (4857/72). 16 yaşını doldurmamış genç işçiler ve çocuk işçiler ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz (4857/85). Sanayiye ait işlerinde genç işçiler ve çocuk işçiler gece çalıştırılamazlar (4857/73).





Kadın İşçiler Hangi İşlerde Çalıştırılamaz?

 Kadın İşçiler Hangi İşlerde Çalıştırılamaz?  ile ilgili görsel sonucuMaden ocakları, kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya sualtında çalışılacak işlerde her yaştaki kadınların çalıştırılması yasaktır (4857/72). Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği’nde yer alan cetvele göre kadınlar arama ve sondaj işlerinde, metalurji sanayi ile ilgili işlerde çalıştırılamaz ve diğer ağır ve tehlikeli işlerde de belirtilen cetvele göre çalışma alanı belirlenir.



 Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçilerin Nitelikleri Nelerdir ve Bu İşlerde Çalışma Kaç Saat Olmalıdır?

Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçilerin Nitelikleri Nelerdir ve Bu İşlerde Çalışma Kaç Saat Olmalıdır? ile ilgili görsel sonucu16 yaşını doldurmamış işçiler ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamaz. İhtisas ve meslek öğrenimi veren okulları bitirip bu konudaki işi meslek edinmiş 16 yaşını doldurmuş genç işçiler, sağlığı, güvenliği ve ahlakının tam olarak güvenceye alınması şartıyla ihtisas ve mesleklerine uygun ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilir. – 41 – Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler (kadınlar dahil) ile 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur. 7,5 saat veya daha az çalışılacak ve fazla mesai yapılamayacak ve günlük belirtilen iş saati dışında işte çalıştırılmanın yasak olduğu tehlikeli işler; a- Sualtında basınçlı hava içinde çalışmayı gerektiren işler. Derinlik veya basınç değerine göre 7 ile ½ saat arasında değişim gösterir, b- Civa işleri izabe fırınlarındaki işler 6 saat, elementer civa bulunan ocaklarda 6 saat, c- Kurşun işleri izabe fırınlarının teksif odalarında biriken kuru tozları kaldırma işleri 4 saat, ç- Karbon sülfür’den etkilenme tehlikesi olan işler 4 saat, d- Ensektisit ve pestisitler (böcek ve fâre zehirleri) işleri 6 saat


 Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışacak Olan İşçilerin İşe Alınmadan Önce Eğitimi Zorunlu mudur?

Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışacak Olan İşçilerin İşe Alınmadan Önce Eğitimi Zorunlu mudur? ile ilgili görsel sonucuAğır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilere çalıştığı işle ilgili mesleki eğitim almış olma zorunluluğu vardır (4857/85).  










İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.



9 Ağustos 2016 Salı

İşçilerin İSG Konusunda Hakları Nelerdir?

 İşçilerin İSG Konusunda Hakları Nelerdir?


isg ile ilgili görsel sonucu
 Tüm işyerlerindeki işçiler “yakın, acil ve hayati bir tehlike” görmeleri durumunda İş Kanunu’nun 83. maddesine dayanarak İSG Kurulu’na veya İSG Kurulu yok ise işveren veya vekiline başvurarak durumun tespit edilmesini isteyebilir. İSG Kurulu’nun işçinin talebi yönünde karar vermesi durumunda işçi, gerekli tedbirler alınıncaya kadar çalışmaktan kaçınabilir. Bu süre içinde ücreti ve diğer hakları saklıdır. Kurulun kararına ve işçinin talebine rağmen gerekli önlemler alın
maz ise 6 iş günü içinde işçinin haklı nedenle sözleşmesini derhal fesih hakkı vardır (4857/Md. 83 ve 4857/Md. 24). İşçiler, başka konularda olduğu gibi İSİG konusunda da yetkili mercilere başvurabilir ve bu yüzden kendilerine herhangi bir yaptırım uygulanamaz (4857/Md. 96). İşçilerin yetkili mercilere başvurmaları, ifade vermeleri gibi nedenlerle işveren veya vekilinin işçiye karşı kötü davranışlarda bulunmaları durumunda 8.000 TL para cezası öngörülmüştür (4857/Md. 96). Ayrıca işverenlerin işyerindeki tehlikeler, işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamaları konularında işçileri bilgilendirmek, eğitimler almalarını sağlamak, fikir ve önerilerini almak zorunluluğu vardır.




İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.

İp Merdiven



İp Merdiven


İp Merdiven - Aluminyum Basamak İp Merdiven




İp merdiven Özellikleri


  • İp merdiven yapımında UV katkılı 14 mm statik halat kullanılmıştır. ip kopma mukavemeti 2,300 kg
  • Aluminyum basamak ip merdivenlerde düğüm kullanılmaz bu sayede ip mukavemet kaybı yoktur % 0 dır
  • aluminyum basamak ip merdivenlerde basamak aralığı kolay adım atılması için 40 cm dir
  • ip merdivenlerde aluminyum basamak olarak kaymayı önleyici tırtıllı 30x30 kare basamak profil kullanılmıştır
  • ip merdiven üzerinde, ip merdiveni bağlantı yapmanız için 2 ton 300 kg ce belgeli vidalı karabina gelmektedir (ce belgesi ürünle verilmektedir)
  • ip merdiven istenilen uzunlukta imal edilebilmektedir uzunluk sınırlaması yoktur




  • İp Merdiven - Ahşap Basamak İp Merdiven


    Ahşap Basamak İp Merdiven Özellikleri

  • ahşap basamak ip merdivenler 22 mm %100 doğal kendir halattan imalat edilmiştir
  • ahşap basamak ip merdivenlerde basamaklar kendir halat içine yerleştirilir ve yine kendir halat ile düğümlenir
  • ahşap basamak ip merdiveler merdivenin yüzeye zarar verilmesi istenmeyen yerlerde daha çok tercih nedenidir
  • ahşap basamak ip merdivenler gerçek amacanın yanında dekoratif amaçlıda kullanılmaktadır
  • ip merdiven üzerinde, ip merdiveni bağlantı yapmanız için 2 ton 300 kg ce belgeli vidalı karabina gelmektedir (ce belgesi ürünle verilmektedir)
  • ahşap basamak ip merdiven istenilen uzunlukta imal edilebilmektedir uzunluk sınırlaması yoktur
  • Basamak:
  • 40 cm Ø 30mm Ağaç Basamak





  • Çelik halat ip merdiven

    Çelik halat ip merdiven özellikleri

  • çelik halat ip merdivenlerde 8 mm çelik halat kullanılmıştır
  • çelik halat ip merdivenlerde basamak aralığı kolay adım atılması için 40 cm dir
  • çelik halat ip merdivenlerde aluminyum basamak olarak kaymayı önleyici tırtıllı 30x30 kare basamak profil kullanılmıştır
  • ip merdiven üzerinde, ip merdiveni bağlantı yapmanız için 2 ton 300 kg ce belgeli vidalı karabina gelmektedir (ce belgesi ürünle verilmektedir)

  • ip merdiven istenilen uzunlukta imal edilebilmektedir uzunluk sınırlaması yoktur



  • İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.


    Emniyet Ağı - Emniyet Filesi İnşaat Güvenlik ve Emniyet Ağları

    Emniyet Ağı - Emniyet Filesiİnşaat Güvenlik ve Emniyet Ağları

    İnşaat Emniyet Ağları 


    Yüksekde çalışma ve kişisel koruyucu donanımların tamamlayıcısı olan inşaat emniyet ağları. 
    Gerekli ankrajlama konusunda malzeme temini ve teknik danışmanlık tarafımızdan verilmektedir. Talep doğrultusunda güvenlik ve emniyet filesi montajı tarafımızdan gerçekleştrilmektedir. 

    İNŞAAT GÜVENLİK - EMNİYET AĞLARI VE ÖNEMİ 
    İnşaat emniyet ağı çalışma alanında meydana gelecek enkaz yada araç düşmelerine karşıda koruyucudur. 
    Emniyet ağları sayesinde aşağı düşen bu parçalar emniyet filesi ne takılarak inşaat alanında çalışan diğer ekip üyelerine de kısmi bir güvenlik ve emniyet sağlar .
    Personel güvenlik ağları (emniyet filesi) yüksek çalışma alanlarında genel bir güvenlik önlemi sağladığı için yüksekde çalışan personelin daha rahat ve özgür bir şekilde çalışmasını sağlar, buda çalışma alanındaki verimliliği yükseltir

    10x10 cm Göz Aralıklı İnşaat Güvenlik güvenlik ağıAğı - Emniyet Ağı 
    Emniyet Ağı ve Kullanılan Materyal

  • Emniyet Filesi Halatı: 7mm %100 Polyester
  • Güvenlik Ağı Rengi: Beyaz
  • Emniyet Ağı: Göz Aralığı 10x10 cm
  • Özellik: Elde örme güvenlik ağı
  • Kasa: 8mm % 100 Polyester halat 




  • 10x10 cm Göz Aralıklı İnşaat Güvenlik Ağı - Emniyet Ağı, 

    Gölgelik Fileli  

    güvenlik ağı

    Emniyet Ağı ve Kullanılan Materyal

  • Emniyet Filesi Halatı: 7mm %100 Polyester
  • Güvenlik Ağı Rengi: Beyaz
  • Emniyet Ağı: Göz Aralığı 10x10 cm
  • Özellik: Elde örme güvenlik ağı
  • Özellik: Küçük parçaları tutucu güvenlik filesi zemin
  • Kasa: 8mm % 100 Polyester halat 



  • Özel Ölçü Güvenlik Ağı - Emniyet Ağı  



    Emniyet Ağı ve Kullanılan Materyal
    güvenlik ağı
  • Emniyet Filesi Halatı: Halat Opsiyonel 4 mm - 6 mm - 8 mm %100 ipek öz teknik polyester
  • Güvenlik Ağı Rengi: Opsiyonel
  • Emniyet Ağı: Göz Aralığı 10x10 cm
  • Özellik: Elde örme güvenlik ağı
  • Özellik: Küçük parçaları tutucu güvenlik filesi zemin
  • Kasa: 8mm % 100 Polyester halat 
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


     İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.

    7 Ağustos 2016 Pazar

    İş Elbisesi Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar

    İş Elbisesi Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar

    Günümüzde iş elbisesi kullanımı artmış durumda. Her işte çalışan kişinin ayrı ve özel elbiseleri üretilmekte ve bunun giyilmesi zorunlu tutulmakta. Gerek kamu gerek özel işletmelerde çalışan işçi, memur, v.s.. bu kıyafetleri giymekte. Bu makalemde sizlere genel hatlarıyla iş elbisesi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağım.
    İş elbisesi alımı dendiğinde iki bakış açısıyla konuyu değerlendirmek gereklidir. Bunlardan birincisi işveren gözüyle ikincisi çalışan gözüyle…
    Ayrı ayrı iki konuyu da değerlendirmeye alacağım.






    İŞVERENİN İŞ ELBİSESİ ALIRKEN DİKKAT ETMESİ GEREKTİĞİ NOKTALAR



    • İş elbisesi alımında bütçeyi yıllık bazda oluşturmalısınız.
    • En ucuza değil kaliteyi uygun fiyata satan firmaları tercih etmelisiniz.
    • Bir iş kıyafetinin kullanımını ve ömrünü 6 aylık olarak düşünmeli ona göre hareket etmelisiniz.
    • Personelinizin işine mani olmayacak model ve tasarımları tercih etmelisiniz.
    • Çalışma ortamına göre seçiminizi yapmalısınız, soğuk ortamda çalışan işçileriniz için kalın; sıcak ortamda çalışan işçileriniz için ince kumaşlardan üretilmiş sağlam elbiseleri tercih etmelisiniz.
    • Kıyafetin rengini seçerken iş yerinin konseptine uygun çevre koşullarından en az etkilenen ve göze hoş gelen renkleri kullanmalısınız.



    • Personel kıyafeti alırken yaptığınız seçimde “UCUZ” faktörünü 2. plana atmalısınız. Çünkü ucuza aldığınız kıyafetler size daha pahalıya mal olan sonuçlar doğurabilir.
    • Tedarikçinizi yakınınızdan seçmelisiniz veya destek alanı geniş firmaları tercih etmelisiniz. Söz konusu kıyafet olduğundan insanların 6 aylık süre zarfında zayıflama, şişmanlama durumlarına göre kıyafeti düzenleyecek destekler aramanız gerekeceğinden işveren olarak işçinize kolaylık sağlamalısınız. Bunu yaparken herhangi bir terzihane ile anlaşma sağlayıp bizzat ilgilenebilir veya tedarikçinizi seçerken bu hususu göz önüne almanız gerekecektir.


    ÇALIŞANLARIN İŞ ELBİSESİ ALIRKEN DİKKAT ETMESİ GEREKTİĞİ NOKTALAR


    Bazen işverenler çalışanlara iş elbisesi temininde yardımcı olmaz ve bu ihtiyacı çalışanlaın sırtına yükler. İşte bu durumlarda siz çalışanların nasıl bir kıyafet alması gerektiğini maddeler halinde sıralayacağız.
    • En önemli nokta: Rahatlık, fiyat, kalite, renk dörtlüsüdür.
    • İş kıyafetinizi alırken rahat olmasına ve o kıyafeti giyerken isteksiz olmadığınıza kendinizi inandırmalısınız. İşinizi sevdirecek olan bir husus olarak iş kıyafeti seçimi önemlidir.
    • Fiyat konusu çalışanların canını sıkan bir konu… Fakat bir iş elbisesinin nasıl kullanılması gerektiğini siz belirlediğinizden fiyat mevzusunda olabildiğince açık olmalısınız. Yani; o kıyafeti kullananın siz olduğunuz gerçeğinden hareketle kıyafetin ömrünü de siz belirlersiniz. Bu nedenle fiyat konusunu 2. veya 3. plana atmalı ve bütçenizi biraz açık bırakmalısınız.
    • İş elbisenizin rengini seçerken çalışma koşullarınıza çok dikkat etmelisiniz. Sokakta, güneşli bir yerde çalışıyor iseniz açık renkleri (Beyaz, lila, v.s..) tercih etmelisiniz. Çünkü güneşin etkisi ile elbisenizin rengi solabilir. Kapalı bir alanda çalışıyorsanız renk seçiminde özgürsünüz demektir. Fakat çalışma koşullarınız temizlik malzemeleri ile  içli dışlı olmayı gerektiriyorsa çamaşır suyunun olumsuz etkisini en aza indiren renkleri seçmelisiniz ( Beyaz, lila, gökyüzü mavisi, gri, v.s… ). Tabi ki seçimizde işyerindeki görevinize uygun bir renk seçmekte önemlidir.
    • İş elbisenizi alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta olan daraltma, genişletme,v.s.. işlemleri için extra ücretler ödemek istemiyorsanız satın aldığınız firmaya buna hassasiyet göstermelisiniz.
    • Aldığınız bir iş elbisesinin max. ömrünü belirleyecek olan sizsiniz bunun için kaliteli ürünleri tercih etmek yararınıza olacaktır.


    İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.