1 Ağustos 2016 Pazartesi

Emniyet Kemeri Çeşitleri

Emniyet Kemeri Çeşitleri

Naylon:
Eğ sağlam, bilinen insan yapısı iplerin en esneklerindendir. Kırılmaz, taşıması kolaydır. Küfe, yağlara, organik solventlere, alkalilere, zayıf asitlere karşı dayanıklıdır. Kuvvetli mineral asitlerden, fenol,ik bileşiklerden ve sıcaklıktan etkilenerek zarar görebilir. Ultra viole (güneş ışını) ışınlarına karşı dayanıklığı iyidir. Hatta bu dayanıklılık ultra viole (UV) inhibitörleri tarafından artırılabiliş. Yaş olarak da depolanabilir .
Polyester:
Dayanıklılığı ve esnekliği naylon’ dan (önemsiz derecede) biraz daha azdır. Küf, yağlar, organik solventler ve bir çok mineral asitlere karşı dayanıklıdır. Alkalilerden biraz zarar görebilir. Ultra viole ışınlara karşı dayanıklılığı iyiden mükemmelliğe kadar değişebilir.
Polioleinler – polipropilen:
Orta derecede esnek, su geçirmez, organizmalara, asitlere , alkalilere ve solventlere (yüksek sıcaklık dışında) dayanıklıdır. Sıcaklık, oksijen ve gün ışığından zarar görebilir. (Ultra viole inhibitörleri ilave edilebilir. Uygun şekilde dengelendiğinde – stabilize – ultra viole ışınlara karşı naylon ve polyester’den daha dayanıklı olur.)
Doğal Manila ipleri:
Manila kendir – kenevirinden yapılan iyi (insan yapısı) iplere göre daha az direnç oranına sahiptirler. Yani aynı gerilme direnciini elde etmek i,çin daha geniş, daha ağır halat (ip) kullanılması gerekir. Sentetik halatlar kullanılarak bir çok düşme durdurucu (fall-arrest) teçhizat yapılabilir. Daha geniş manila halatları diğer teçhizatla birlikte kullanılmaz. Manila halatlarının şok absorbsiyon kabiliyeti (sentetiklerle karşılaştırıldığında) daha zayıftır. Çürüme, küf, asit ve alkalilere karşı dayanıklılığı zayıftır. UV ışınlara karşı direnci iyidir.
Deri:
Bir doğal ürün olduğundan, kesitlerinde daima homojenlik yoktur ve her yerde aynı sağlamlıkta değildir. Bundan başka (üstelik) hava koşullarından çabuk etkilenir ve daima iyi bir bakım ve depolama gerektirir.
Metal elemanlar (Tokalar, D – halkaları ve kancaları):

Paslanmaz türden olmalıdır. Bunlar çelik veya hafif metalden yapılabilir .

İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder