1 Ağustos 2016 Pazartesi

Maske Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Çalışma Ortamındaki Riskler:

Toz - sıvı - gaz - kötü koku ve kaynak dumanı

Riskin içeriği / tanımı:

 Örneğin tozlu ve nemli ortamı mı? Evsel atıkların bulunduğu kapalı ortam mı? Daha fazla bilgi ve öneri için firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

Ürün Belirleme:

Riski tespit ettiğinizde en doğru ve ekonomik ürünü belirleyin. Ürün belirleyici kişi mutlaka konu ile ilgili uzman kişi olmalıdır. Aksi durumda üreticiden destek alabilirsiniz.

Kontrol:

 Uzman kişi tarafından belirlenmiş maskenin doğruluğunu bir kaç kez kullanımda tespit edilmeli, ayrıca maskenin kullanımı, saklama koşulu, kullanım süresi gibi bilgileri kullanıcıya eğitim verilmeli. 


Maskenin Kullanım Ömrü Ne kadardır?

Toz Maskesi ilk yüze takıldığında nefes alma direnci çok düşük ve rahat olmalıdır. Maskenin kullanıldığı ortamın risk yoğunluğu, nem durumu, çalıştığı ortamın kapalı ya da açık ortamda kullanılıyor oluşu, çalışma süresi gibi, nedenlerden dolayı nefes alıp verme direnci arttığı hissedildiği an yenisi ile değiştirilmelidir.

Maske Raf Ömrü Ne kadardır?

Avrupa Birliği Yönetmeliğine göre Kişisel Koruyucu Donanımlar direktifine göre üretilmiş EN 149 2001+A1:2009 standardında maske üretici üretim tarihinin ve son kullanım tarihini belirtmek zorundadır. Üreticinin belirlediği ortam koşullarına göre 54 haftadır.

Aktif karbon ilavesi Nedir?

EN 149: 2001 + A1 : 2009 Standartlarında üretilmiş maske içerisine, filtre eden kısmına ilaveten Aktif karbon bir katman ilave edilir. Bu katman içerisinde küçük karbon kömür parçacıkları ortamdaki kötü kokuları, kaynak dumanı ve bazı hafif gazlardan korunmanıza yardımcı olur. Aktif karbon katmanı içerisinde küçük karbon kömür parçacıkları kullanıcıya üstün performans sağlar.

Dolamit Testi Nedir?

EN 149 : 2001 + A1 : 2009 Standartlarında yapılması gereken zaruri veya mecburi bir test değildir. Tercihe bağlı bir testtir. Testin tanımı sekiz saatlik çalışma süresinde maskenin halen daha kullanılabilir olduğunu tavsiye eder.

Toz Maskesi Ventili Nasıl Çalışır?

•        Maske yüze kullanım talimatında belirtildiği gibi takılır.
•        Nefes aldığı zaman dışarıdaki kötü hava maske katmanından süzülür.
•        Maske içerisine temiz hava alınır.
•        Havanın dışarı atılmasında ventil devreye girer.
•        Nefesinizi dışarı doğru verdiğinizde oluşan hava akımı, ventilin içindeki ince katman valfi açar.
•        Maske içerisinde oluşan sıcak hava ve nem dışarı tahliye edilir.
•        Ventil kesinlikle filtre görevi görmez.
•        Ventilli maske kullanıcıya rahatlık, ferahlık, maskeyi daha uzun ömürlü kullanmasın sağlar.

Filtre malzemesi Nedir?

EN 149 : 2001 + A1 : 2009 Standartlarında yapılması gereken sınıflandırma değerinin oluşumunda kullanılan Nonwoven dokusuz kumaş MELTBLOWN kullanılmaktadır. Son derece düşük solunum dirençli, lif katmanlardan oluşmaktadır.

11A Ürün Kalite Belgesi?

Firmamız; CE belgesini veren kuruluş tarafından,  standartlara uygun olarak üretim yapıp yapmadığımız konusunda denetlenir. Sondaj usulü numuneler alınır ve teste tabi tutulur. Bunun sonucunda 11A Kalite ve güvence de süreklilik belgesi verilir.

Yerli Malı Belgesi?
Sanayi sicil belgesi ve kapasite raporları göz önünde bulundurularak, İstanbul Ticaret Odası tarafından sadece Yerli Üreticiye verilen belgedir.

CE işareti ne anlama gelir?

Avrupa Birliği pazarında satılacak bir ürünün eğer Avrupa Birliği Direktiflerinden birinin veya birkaçının kapsamına giriyorsa CE Markasını taşıması yasal bir zorunluluktur. "CE" Markası adını Fransızca "Avrupa'ya Uygunluk" anlamına gelen "Conformité Européene" kelimelerinin baş harflerinden almıştır. Bu düzenleme, üreticilerin CE işaretini ürünlerin üzerinde, ambalajlarında ve ürün hakkındaki her türlü doküman üzerinde kullanmalarını zorunlu kılmaktadır.

NR ne demek ?
Not Reusable kısaltması olan ve tek kullanımlık manasındadır.


İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder