1 Ağustos 2016 Pazartesi

Yeni Nesil İşçi Ayakkabıları

Yeni Nesil İşçi Ayakkabıları

İş güvenliği ve emniyeti ayakkabılarında, firmanız ve çalışma koşullarınızla doğru orantılı olarak seçilebilecek modeller çeşitlilik göstermektedir. Koşulsuz ki öncelik olarak rahatlık, konfor ve güven üçgeni beraberinde işçi sağlığı ölçüt alınmalıdır. 

Günümüzde firmalar yeni nesil işçi ayakkabılarını tercih ederekişçilerin güvenliğini emniyet altına almaktadırlar. Sizler de firmanız ve çalışan işçileriniz için yeni nesil iş güvenliği ayakkabılarını tercih etmelisiniz. İş güvenlik ayakkabıları seçilirken tüm bu ayrıntıların yanı sıra kalite yönetimi anlayışı ve dünya üretim standartlarının da önemi iyice kavranmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği yasalarında belirtilen normlarda olması son derece önemlidir. 


 Yeni nesil işçi ayakkabılarında şu özellikler dikkati çeker; 



  • Çalışma ortamı dikkate alınarak oldukça ağır yükün taşındığı ve yuvarlandığı ortamlarda çelik burunlu ve ağır darbelere karşı dirençli ayakkabı modelleri tercih edilmelidir.
  • Erimiş ve dökülmüş olan kimyasal sıvılara karşı ekstra dirençli tabanlar önemlidir.
  • Çift yoğunluklu PU ve Tpu taban ayrıntısı tercih edilir.
  • Yüzey kısımlarında hangi ürün kullanılırsa kullanılsın mutlaka nefes alması gereklidir.
  • Çalışma ortamlarında yoğun su ve sıvı bulunuyorsa tercih edilen ayakkabıların boyutları uzun olmalıdır. Çizme tercih edilebilir.
  • Astar yapılarında teri emen kumaşlar kullanılmalıdır.
  • İş güvenliği ayakkabılarının iç yapıları, anti-bakteriyel özellikteki ürünlerle şekillendirilmelidir.
  • Elektrik ile uğraşan ve elektriğin yoğun olduğu ortamlarda çalışan işçiler için taban ve topuk kısımlarında tahta yapıları önem kazanır. Bunun yanı sıra lastik yoğunluklu ve dikişli modeller de önerilebilir.
  • Çıkabilecek her türlü olumsuzluk göz ardı edilmemelidir. Kıvılcım oluşması da dikkate alınarak çelik ayrıntılar kullanılmamalıdır. Yeni nesil işçi ayakkabılarında kompozit ve çelik burunlar, dış taban boyutu-kalınlığı -yüksekliği, bilek koruma, tabanlar dâhilinde dikkati çeken basma kısmındaki detaylar ve elektriğe karşı direnç ayrıntıları dikkate alınmalıdır.

Yeni nesil işçi ayakkabılarını kullandığınız süreçte aşınma ve yırtılmalara bağlı olumsuzlukların da yaşanmaması gerekir. Tercih edeceğiniz yeni nesil iş güvenliği işçi ayakkabılarının tüm bu ayrıntıları karşılıyor olması çalışanların sağlığı ve firma sahiplerinin huzuru açısından son derece önemlidir.


İş elbiselerini ve donanımlarını inceleyerek iş yerinize en uygun ürünleri online satın almak için lütfen tıklayınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder